Wij staan klaar voor onze verwijzers

Qua Werk & Psyche levert aan werknemers en opdrachtgevers de meest optimale zorg door een team van professionals op het gebied van arbeidsrelevante stress en psychische problematiek. Qua Werk & Psyche steunt de werkgever bij het voorkomen en terugdringen van ziekteverzuim en stimuleert de werknemer om actief zijn of haar klachten te reduceren. Qua Werk & Psyche werkt zo toe naar een situatie waarvan werknemer én werkgever beter worden. Qua Werk & Psyche garandeert een slagvaardige interventie op basis van maatwerk en snel resultaat.

Onze waarden:

  • Betrokken: samen met de cliënt.
  • Systemisch en brede focus: mens, organisatie en thuissysteem.
  • Professioneel en vakbekwaam.
  • Toegankelijke en snel benaderbaar.
  • Betrouwbaar: afspraak is afspraak.

De professionals van kunt u vinden in heel Nederland. De volgende disciplines zijn vertegenwoordigd: psychiater, psychotherapeut, GZ-psycholoog, SPV, maatschappelijk werker, systeemtherapeut, gezondheidswetenschapper, arbeids- & organisatieadviseur, trainer, (team)coach, (team)mediator, secretaresse. 

De volgende behandelingsvormen kunnen onder andere worden ingezet: psychologische behandeling en begeleiding, gedragstherapie, verbale of vaktherapie, EMDR, EFT, lichaamsgericht of een alternatief zoals mindfulness of systeemtherapie. 

is er voor werkgevers die willen voorkomen dat werknemers verzuimen vanwege psychische klachten én om hen te helpen hun werknemers met psychische klachten te begeleiden. Daarin kent  een systemische aanpak waarbij de leefomgeving van de medewerker betrokken kan worden bij de aanpak van oplossingen als een praktijkcase van circulaire psychische gezondheidszorg. 

is er voor werknemers met psychische klachten, denk aan klachten als stress, burn-out, een depressie of een trauma die hun tol eisen. De focus ligt op behandeling, training, coaching, bemiddeling, advisering en re-integratie. Het doel daarbij is optimaliseren van inzetbaarheid, functioneringsherstel en/of voorkomen van toekomstig uitval. 

Onze focus: 
  • Focus op arbeid 
  • Kortdurend aanbod 
  • Multidisciplinair team: 
    • Psychiater 
    • GZ-psycholoog 
    • Arbeid en Organisatie psycholoog 
    • Maatschappelijk werker 
    • Systeemtherapeut 
    • MfN Mediator 
    • Secretariaat 
  • Geen wachtlijsten 
  • Binnen 10 werkdagen start behandeling/traject: 
    • Communicatie met huis-, bedrijfsartsen en werkgevers 
    • Daar waar nodig korte lijn met de SGGZ 

Programma / doelstelling 
Ieder behandeltraject begint met een intake die uitmondt in een advies. Een contactpersoon zorgt voor de afstemming met werkgever, werknemer en andere partijen zoals een bedrijfsarts. 

Voor coachingstrajecten vindt een kennismakingsgesprek plaats. In alle trajecten van wordt rekening gehouden met de persoonlijke werksituatie en hulpvraag van de werknemer. 

De intake voor behandeling bestaat uit een intakegesprek. In individuele begeleiding wordt gewerkt aan optimaliseren inzetbaarheid, reductie van klachten en/of verbetering van het functioneren op het werk. biedt verschillende vormen van evidence- en practice-based therapie naast psychologische behandeling, traumabehandeling, coaching en re-integratiebegeleiding. Een driegesprek met werknemer, leidinggevende/ P&O en behandelaar van vormt indien zinvol een standaard onderdeel van de behandeling. 

Aanpak / doorlooptijd 
Direct na aanmelding wordt bij voorkeur per email contact opgenomen met werknemer voor het plannen van een intakegesprek. kent geen wachtlijsten. De verwijzer ontvangt per e-mail de datum van het intakegesprek. Na het intakegesprek wordt het adviesgesprek gepland en vervolgens worden afspraken gemaakt voor vervolgafspraken. 

Rapportage- en evaluatiemoment(en)
  1. Wat de communicatie met de bedrijfsarts en werkgever betreft, vinden de volgende contactmomenten plaats: 
  2. De verwijzer, bedrijfsarts of eenheidspsycholoog krijgt bij aanmelding direct bericht wanneer de cliënt voor het intakegesprek terecht kan. 
  3. Na het intake- en adviesgesprek met de cliënt waarin een behandelovereenkomst gesloten wordt, vindt een schriftelijke terugkoppeling van de bevindingen en het voorgestelde behandeltraject plaats, naar de verwijzer/bedrijfsarts. Tevens wordt er een schriftelijke terugkoppeling van het proces gedaan naar de werkgever. 
  4. Halverwege het traject, als de behandeling langer is dan 5 gesprekken, is er een contactmoment tussen de behandelaar en bedrijfsarts en/of verwijzer. 
  5. Contact met de verwijzer, bedrijfsarts of eenheidspsycholoog bij veranderingen in het beleid, bij voorkeur telefonisch. 
Bovenstaande uiteraard volgens de privacyregels en met toestemming van de cliënt.

In- en exclusiecriteria 
Voor behandeling is een verwijsbrief van de bedrijfsarts- of eenheidspsycholoog een voorwaarde. 

Zeer ernstige persoonlijkheidsproblematiek, verslavingsproblematiek of zeer ernstige psychiatrische problematiek, gelden als exclusiecriteria. Voor coaching is geen verwijsbrief noodzakelijk maar wel een akkoord van de leidinggevende of een andere bevoegde van de organisatie. 

Overige informatie 
  • Bij aanvang behandeling en afsluiting wordt de RAND-36 afgenomen en vergeleken. 
  • Monitoren van inzetbaarheid bij aanvang en afsluiting. 
  • Meten van cliënttevredenheid bij afsluiting. 
Regelmatig voert evaluatiegesprekken met de klant om de dienstverlening daar waar nodig bij te stellen. 

Meer informatie 
Voor meer informatie kun u contact opnemen met het secretariaat of met de behandelcoördinator. 

Secretariaat
info@quawerk.nl
Telefoon 030- 662 00 31 

Ruben Ettema (GZ psycholoog) 
R.Ettema@quawerk.nl
Tel 06-2624 6666

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jou? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Copyright © Qua Werk & Psyche · All Rights Reserved

🡅